VDL Systems opent extra productiefaciliteit in Eindhoven
VDL Systems groeit met de uitbreiding met 44 medewerkers en 7000m² productieruimte

VDL Systems opent extra productiefaciliteit in Eindhoven

2 september 2024

Na eerdere uitbreidingen op onze locatie in Uden, beschikt VDL Systems per 1 september over een tweede productielocatie in Eindhoven. Vanwege de groei van onze organisatie was er sterk behoefte aan extra productieruimte en personeel. De uitbreiding naar Eindhoven stelt VDL Systems nu in staat om de groei van onze klanten nog beter te kunnen faciliteren.

Het nieuwe pand aan de Wekkerstraat 1 werd tot halverwege dit jaar gebruikt door VDL Lasindustrie. Dit zusterbedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardig plaat- en laswerk met de focus op staal en aluminium. Deze bedrijfsactiviteiten zijn onlangs samen met een klein deel van het personeel geïntegreerd met VDL HMI in Helmond. Het grootste deel van het personeel (44 medewerkers) treedt nu echter in dienst bij VDL Systems en gaat zich volledig richten op rvs-machinebouw voor voornamelijk de food industrie.

In de fabriek in Eindhoven is afgelopen maanden hard gewerkt aan de ombouw naar een fabriek die volledig is toegespitst op de verwerking van roestvast staal. Het nieuwe VDL Systems Eindhoven beschikt over productie-oppervlak van 7.000m² en hiermee groeit de totale bedrijfsruimte van VDL Systems naar zo’n 28.600m². De nieuwe locatie beschikt al over een lasersnijmachine en kantbanken voor rvs-plaatwerk, maar de focus zal hier komen te liggen op rvs las- en constructiewerk. Dit jaar nog wordt er een glasparel-straalcabine geïnstalleerd, zodat lasconstructies zowel in Uden als in Eindhoven volledig afgewerkt richting de klant of onze montage-afdeling in Uden vervoerd kunnen worden.

Op de huidige locatie in Uden zijn er afgelopen 5 jaar al een drietal nieuwe assemblageruimtes gebouwd en ingericht. Echter na deze investeringen bleek er nog steeds dringend behoefte aan extra personeel en ruimte voor de productie van machines en systemen voor de food industrie. De huidige uitbreiding naar de Wekkerstraat 1 biedt ons dus de mogelijkheid om nog beter te kunnen voorzien in de behoeften van onze klanten.

Terug